1900091_358756627600537_1066306074_n    10171861_244991442373623_633484413484811583_n     helene-fischer-lange-haare-440

Helene Fischer blev født den 5 august 1984 i den Sibiriske by  Krasnojarsk i det daværende Sovetunionen. Hendes fødenavn var det volgatyske Helen Fisher. Hendes forældre Maria og Peter Fischer, havde i forvejen en datter på 6 år, Erica. Faderen arbejdede som sportslærer og moderen som teknisk lærer på et Teknisk Gymnasium. Helene Fischers slægt er volgatyskere, der i 1941 blev deporteret til Sibirien. I 1988 fik de russiske volgatyskere mulighed for at rejse til Tyskland, hvilket hele hendes slægt gjorde. Helene Fischer og hendes forældre flyttede til Wöllstein i den tyske delstat Rheinland-Pfalz.

Allerede som realskoleelev deltog Helene Fischer i diverse kurser i teater og musical. Helene Fischer erindrer selv om sin barndom, at den var usædvanlig lykkelig, og hvorledes hendes bedstemødre altid sang ved familiære begivenheder, og hvorledes at både Helene selv, og hendes storesøster elskede at optræde til disse sammenkomster. Med sig fra Krasnojarsk havde hun det russiske sprog, men hendes forældre gjorde meget ud af at familien skulle integrere sig i det tyske samfund og lære tysk. Hendes nuværende russiske sprogkundskaber har hun derfor måttet genopdage. Selvom sproget i hjemmet ofte var en blanding af både russisk og tysk. Udover interessen for sang og musical, fik Helene Fischer også gennem sin far en mulighed for at afprøve alle mulige sportsgrene, og fik lært sig gymnastik, som hendes optrædender i dag også fremviser i hendes spektakulære akrobatiknumre.

Efter Realskolen begyndte Helene Fischer på en tre-årig musicaluddannelse (2001 – 2004) hos Stage & Musical School beliggende i Frankfurt am Main. Da hun først foreslog denne uddannelse til sine forældre var de meget skeptiske, men da datteren insisterede på at det var det hun ville, fik hun sine forældres fulde opbakning. Allerede under hendes uddannelse som musicalskuespiller, fik hun de første engagementer, dog i meget små biroller.

Hun optrådte således på Staatstheater Darmstadt i forestillingen Rocky Horror Show, og Volkstheater Frankfurt i Schlagerrevyen Fifty-Fifty samt musicalen Anatevka. Om hendes tid på musicalskolen, har hendes undervisere senere udtalt at hun var meget temaorienteret, og var en meget aktiv og afholdt elev, som man allerede dengang anså havde store evner.

Efter hendes musicaluddannelse sendte Helene Fischers mor en demo-cd, til blandt andet den tyske manager Uwe Kanthak. På samme tidspunkt havde manageren fået til opgave at finde en kvindelig sangpartner til den næsten jævnaldrende Florian Silbereisen, som er kendt for sine tv-programmer med tysk folke- og schlagermusik. Hendes første tv-optræden blev derfor en duet med Florian Silbereisen i udsendelsen Hochzeitsfest der Volksmusik, der blev udsendt den 14. maj 2005. Herefter følger  flere tv-optrædender, på den tyske kanal MDR.

Uwe Kanthak tog Helene Fischer med til den tyske producent og sangskriver Jean Frankfurter, synonym for Erich Liessmann. Denne blev betaget af Helene Fischers stemmepragt der både er stærk og fyldig, og som noget usædvanligt spreder sig tonerent over tre oktaver, har Jean Frankfurter senere fortalt. Han tilbød hende engagement og den første pladekontrakt, som Schlagersangerinde. Det var efter Helene Fischers eget udsagn ikke lige hvad hun havde regnet med at hendes karriere skulle munde ud i, men hun takkede ja og så det som en mulighed for at kunne komme i gang med en karriere.

Det blev til hendes første singlehit Feuer am Horizont, der blev udgivet i januar 2006. Senere i 2006 udkom der yderligere tre singler med hende. Alle singlerne er samlet på hendes første album Von hier bis Unendlich der udkom februar samme år. Dette album slog igennem i de tre tysktalende lande Østrig, Schweiz og Tyskland. Den holdt sig på top 100-listen i 71 uger i Tyskland og har nu opnået salgstal over en halv million.

I 2007 fortsatte karrieren med albummet (juni) So nah wie du, der også opnåede plads på top-100 listerne i de tre lande, og i dag, i lighed med forgængeren, er solgt i over en halv million eksemplarer. Dette album indeholder blandt andet følgende numre der blev singlehits også: Mitten im Paradies (maj),  Du fängst mich an und lässt mich fliegen (august) og  Du hast mein Herz berührt og  Ich glaub dir hundert Lügen (begge to i oktober).

Samme år lavede den tyske tv-kanal under ARD / MDR – en hel musikfilm (45 min) om og med Helene Fischer med titlen So nah, so fern (udsendt 6. juli 2007, er udkommet på dvd). Igennem en række tv-interviews og optrædender opnåede hun nye fans, givetvis på grund af hendes klare stemme og meget naturlige og ukunstlede optræden.

I 2007 fik hun endvidere prisen Die Goldene Henne som årets Aufsteiger (begynder med succes), og året efter fik hun Krone der Volksmusik for sine successer i 2007.

I efteråret 2007 forsøgte den 24-årige sig med sine første solo-turne i Tyskland med band. Turneen hed Mut zum Gefuhl og findes på dvd. Her fik et bredere publikum lejlighed til rigtigt at mærke hendes sangkvaliteter, der rækker langt videre end til den populære Schlager. Blandt andet gennem sangen Ave Maria, som hun også sang til DR’s store julekoncert i 2011. Alle koncerter på turneen var udsolgt.

2008 udkom albummet Zaubermond, der indeholder hits som Vergeben, vergessen und wieder vertrauenMal ganz ehrlichLass mich in dein Leben. Albummet blev et stort hit i Tyskland, hvor det nåede en andenplads på Top-100 listen. Samtidig begyndte også en spirende interesse for den unge sanger i nabolandene til de tre tysktalende lande.

2008 blev det andet år, hvor hun fik Krone der Volksmusik i den overordnede kategori Musik (uddelt 2009). 2008 gennemførte hun også sin anden og lige så succesrige soloturne, med titlen Zaubermond. Hendes righoldige repertoire begyndte nu at indeholde faste indslag med sange på russisk og engelsk. Især sang hun gerne musicalsange. Zaubermond-turneen indeholdt således et medley fra Saturday Night Fever, hvorved Helene  fik mulighed for at bruge sin musicaluddannelse.

I 2008 deltog hun blandt andet i udsendelsen Verstehen sie Spass på ARD, og især den tyske kanal MDR bragte mange indslag med sangerinden i disse år, hvilket senere førte til, at der blev rejst beskyldninger mod sangerindens manager i 2012 for at have forsøgt at købe sig til succes for sin sangerinde. Beskyldningerne blev dog hurtigt manet i jorden.

Februar 2009 fik Helene sine første to Echoes.Den 19. Juni 2009 offentliggjorde hun sit tredie album DVD Zaubermond Live med en 2 timer 20 min. koncertoptagelse fra 2009.enthält einen Mitschnitt einer 140-minütigen Konzertaufzeichnung vom 31. Den 9. Oktober 2009 offentliggør Helene sit fjerde album:  So wie ich bin, der straks placerer sig på den Østriske Charts som nummer 1, og plads 2 i den tyske albumcharts.I Schweiz blev albummet placeret som nummer 7. Helenes første Best Of, kom i 2010 og placerede sig i de første uger sig på plads 2 i de tyske albumcharts, i Østrig plads 1. Også i ikke tysktalende land som Danmark  plads 5, selv i Holland og Belgien kunne albummet placere sig. Den 10 December 2010 kom Best of Live – So wie ich bin – Tourneen med Live udgivelserne fra koncerten den 23. Oktober 2010 i O2 World Berlin på Cd og Dvd. 2011 blev helene nomineret til en Echo for fjerde gang: Beste Album (best of) DVD produktion National (med best of live: So wie ich bin) og Bester Live Act National samt Schlager. Helene fik ingen Echo dette år.

Med Helenes femte Studie Album Für einen Tag, som havde premiere 14. Oktober 2011 i Kehrwieder, opnåede hun en første plads i Tyskland og Østrig samt i Schweiz en andenplads. Albummet belv efter to uger præmieret med Guld, senere Platin. Dette resulterede også i talrige placeringer i andre lande: Holland plads 1, Belgien 7, Danmark 19. Med over 700.000 solgte eksemplarer er det hendes hidtil mest succesrige Studiealbum. Den 7 Januar 2012 vandt Helene Krone der Volksmusik for den mest succesrige sangerinde i år 2011. Den 4. Februar 2012 fik hun Die Goldene Kamera 2012 i Kategorien Beste Musik National. Echo 2012 var Helene nomineret i kategorien Album des Jahres med Albummet Für einen Tag. Vandt dog ikke denne kategori, men vandt prisen i kategorien Schlager der blev overrakt den 22 marts 2012 i Berlin. Den 14. December 2012 kom Für einen Tag – Live 2012 med Live optagelser fra 13. November 2012 i O2 World Hamborg på Blu-Ray, DVD og CD, hvilket også resulterede i at hun røg helt til tops i Tyske Charts. 2012, var også året hvor Fjernsynsdokumentationen Allein im Licht kom. En film der blev produceret af MDR af Sascha Schwingel. 2012 prøvede Helene også sig som skuespiller i fjernsynsserien Das Traumschiff i rollen som Rejselederen Franziska Stein – som forøvrigt blev udsendt 1. Januar 2013.

År 2013 fik Helene to Echos i henholdsvis Schlager og DVD Produktion National. Overrækkelsen fandt sted den 21. Marts 2013 i Berlin og hun var også selv her Moderator for Echo. For nyudgivelsen af titelsangen til ZDF´s tegneserie film med Die Biene Maja, sang helene den ved denne lejlighed. Den 29 Marts udsendte ZDF die Biene Maja for første gang med Helene som ny sanger på titlen. Den tidligere sanger på setet var Karel Gott. Den 20. September 2013 offentliggøres den nye single fra det nye album Fehlerfrei. Den 4. Oktober 2013 udkommer det sjette Studie Album Farbenspiel, sammen med Videoen Das Sommer Event 2013 fra Waldbühne i Berlin. Albummet opnåede en første plads i Tyskland, Østrig og Schweiz samt 5 plads i Danmark, 8 plads i Holland og 17 plads i Belgien. Efter Album offentliggørelsen fulgte singlen Fehlerfrei og Atemlos durch die Nacht. Helene runder for Best of Helene Fischer 1.000.000 solgte Albums.

Den 27. Marts 2014 var Helene igen moderator på Echo, og vandt to echos i kategorien Schlager og Album des Jahres. Helene får overrakt Romy prisen fra Østrig for bedste Moderator på TV. Helene runder igen for Farbenspiel 1.000.000 for solgte Albums. Helenes succes vil åbenbart ingen ende tage, hun har lige fået mere end 1.000.000 Likes på Facebook. Den 12. Juni skal Helene døbe Mein Shiff 3 i Hamborg med en koncert på tre numre inden seremonien, og derefter en samlet koncert på Fisketorvet i Hamborg efterfulgt af et kæmpe Fyrværkeri. Ny downloadrekord for Helene – over 1.000.000 downloads på Farbenspiel som bliver det mest succesrige Album nogensinde. Conrad Lerchenfeldt skrev en bog om Helene Fischer , om hvordan det var at komme fra nybegynder til den absolute elite i Tysk Schlager musik. Den 3 Juli var Helene med i “Deutschlands Beste”. En konkurrance hvor Helene blev valgt som den 5. mest kendte Tysker, kun overgået af Merkel og Steffi Graf. Den 15 Juli kom det Tyske Landshold i Fodbold hjem fra Rio, med verdensmesterskabet. Hvem stod klar på Fanmilen i Berlin til at modtage “heltene” med melodien de altid havde spillende i omklædningsrummet før de skulle spille en kamp, (Atemlos durch die Nacht) – Helene 🙂 3o. Juli kommer Helene frem med en Parfume, som er hendes egen: That´s Me. Helene bliver 30 år, 5. August – det er selvfølgelig i alle medier, og Tv stationer i Tyskland. Helenes Tour 2014 starter op i Riesa hvorpå turen går gennem det meste af Tyskland, 28 byer. I Leipzig bliver Helene overrasket på scenen 7. oktober af Kai Pflaume, der overrækker sammen med et filmhold fra MDR en Super Goldene Henne til en overraskende Helene. Dagen før havde hun fået at vide at Die Goldene Henne havde hun lige vundet for femte gang. Afslutningen på Helenes Tour 2014 nærmer sig. Den 13. November modtager Helene en Bambi for “Musik National”, på Potsdammerplatz i Berlin. Bambiuddelingen varede for Helenes vedkommende kun overrækkelsen samt to numre, så blev hun kørt i fuld fart ud til O2 World Berlin hvor der ventede 13.000 fans til Farbenspielkoncerten der var blevet udsat en time pga. Bambi udgivelserne på Das Erste. Det blev en afslutning helt i top d. 14. November. Helene kunne ikke holde tårerne tilbage da hun steg op på “Birdie” for sidste gang, eller hvor der skulle synges den sidste sang “Unser Tag”. Fantastisk flot show som lige så godt kunne have været i Las Vegas. Die Helene Fischerhow rullede over tv skærmen 1. juledag fra ARD for tredie gang. Et flot show hvor der var mange fantastiske kunstnere med f.eks Queen, Howard Carpendale, Peter Maffay, The Chicago Ensample samt Schrek og ikke mindst Udo Jürgens.

2015 blev året hvor helene for alvor slog igennem. Echo d. 26. marts blev dagen hvor helene slog til. Det blev til ialt 4 echoés. Schlager – Hit des Jahres – Album des Jahres og Musik DVD/Blu-Ray National. Helene kunne ikke moderee showet i år fordi man mente at en vært skulle udlever Echoes og ikke indkassere dem. Så da helene jo skulle have 4 stk. kunne hun desværre ikke moderere Echo 2015. Udmærkelser i form af Guld, Platin og Diamand lod heller ikke vente på sig: Det blev til 42 gange Platin og 14 gange Guld. Farbenspiel blev nomineret med 2,2 Mill. solgte enheden hvilket gav Diamand status. Singlen “Atemlos durch die Nacht” gav også Diamandstatus med mere end 1 mill. solgte enheder. Farbenspiel fra Das Deutsche Theater i München solgte mere end 3. Mill. enheder. Den 22 Maj modtog Helene Blue Panther for hendes Helene Fischer show 2014. Helene er gået på hendes “måske” sidste Tour, Farbenspiel Live – Die stadion Tournee som foregår på de største fodbold- og atletik stadion i Tyskland. Hamborg 36.000, Hannover 40.000,og sidst men ikke mindst det Olympiske stadion i Berlin med 2 gange fulde huse for 60.000 fans – vanvittigt. Den ene koncert i Berlin måtte dog aflyses pga. regn samt tordenvejr. Men den gik nok over i historien som den mest specielle koncert med Helene til dato. Den 13. November udkommer Helene med sit nye studie album “weinachten”, som blev nummer 7 i rækken. denne koncert som blev optaget i Wien – Hofburg, er til dato den mest præstige fyldt optagelse med Helene. Dette kan ikke gøres bedre. Her var Helene på sit højeste niveau nogensinde set. Et album der udkom med 17 Tyske og 18 internationale julemelodier. Et album som fans har råbt om at få i mange år. Nu var den her. Helene var med ved Ein Herz für Kinder hvor hun havde samlet 100.000 € sammen via Miniature Stadionet i Hamborg. Hun sang to Julesange samt sad ved telefonerne hele aftenen for at folk kunne ringe ind, og måske være heldig at “træffe” helene alt imens man spenderede penge. Der var 60 prominente gæster/sangere, der også sad klar ved telefonerne og sang en sang eller to. Alt i alt, blev der indsamlet 18.865.926 €. Årets højde punkt – Die Helene Fischer Show. To dejlige dage i Velodrom, Berlin hvor vi var med til optagelserne som skulle sendes som sædvanlig 1. Juledag fra ARD.

2016 blev det værste år for os fans af Helene Fischer. Hvorfor var der ingen biletter til den kommende Tour. Ville hun stoppe – skulle de have børn ? ingen vidste noget, og vi fik heller ingenting at vide. Der blev i den forbindelse sat mange rygter i gang. Helene og Managesmentet i Hamborg ville ikke udtale sig til pressen overhovedet. De bad om ingen kontakt med pressen og offentligheden – selv fanklubben. Januar kom Tatort med et afsnit hvor helene var med som en ond lejemorder. Das Grosse Fest der Besten i velodrom, Berlin var helene dog alligevel med, men ingen gang på den røde løber. Helene sang Power of Love samt kom med et portpouri over hendes seneste 10 år i branchen.Ved den 51. udgave af Goldene Kamera fik helene prisen Goldene Kamera for “Weinachten”. Den 4 april fejrede man Live Entertainment Award LEA, hvor Helene fik en pris i kategorien: Arena/Stadion Tournee des Jahres, med over 1.200.000 besøgende samt Farbenspiel Tour, som fik en pris i kategorien: Feranstalter des Jahres, som gik til Helene/Uwe Kanthak. Den 8 april modtog helene 4 ECHOés for henholdsvis: Album des Jahres/Musik Blu-ray DVD National/Crossower & Live Act National. Disse sidste ECHOés gjorde så at helene alene nu er i spidsen med flest Echoér, nemlig 16. stk. Schlagerboom i Dortmund blev helenes comeback på scenen efter godt et års pause fra Tourneer. Hun kom frem med et portpouri, som var blevet peppet noget op med alle hende velkendte melodier. Og selvfølgelig skulle hun da så også afslutte festen dernede med – Atemlos. Helene annoncerede at nu var der lagt i kakkelovnen igen hvad angår koncerter. Nu kunne man købe biletter til år 2017/2018 alt i alt 65 koncerter i 3 lande: Østrig, Schweiz og Tyskland. Det var den største udsendelse der var lavet ved florian, med over 10.000 mennesker samlet i Vestphalen halle i Dortmund. Desuden kom der også en ny kvote rekord på 7,4. Den 28 oktober modtog helene die Goldene Henne i kategorien: Musik. Dette var helenes Goldene Henne nummer 7, og dermed er hun nu også i spidsen for denne samling. Nummer to har 5 Goldene Henner. Helene indspiller 4. November sammen med afdøde Elvis Presley duetten: Just Pretend på opfordring af Pricilla Presley. Helene udgiver den som en Mp3, og får en pålads på Cdén som udgives af Elvis Entertainment som nummer 15 på “The Wonder of You”. Den 17. november modtager Florian Silbereisen en Bambi for kategorien: Fernsehen. Helene er ved hans side, og får en stor plads i hans afsluttende tale. Helene overrækker en Bambi til den Tyske Landstræner i Fodbold Joachim Löw for kategorien: Integration.

2017 blev nok det år hvor Helene var over det hele i medierne. Slog man op for fjernsynet på et eller andet pogram, var Helene med i et eller andet. En meget massiv reklame for Helene var sat i gang. Special Olympics i Østrig havde selvfølgelig også Helene med eftersom hun havde lavet titel melodien til Olympiaden – Fighter. Pludselig var Helene med i Florians shows igen – Schlager countdown i Dortmund. “Hello again”, bragte flere sange med Helene fra Srf1 Tv fra Schweiz. I Hamborg blev der arrangeret et stort show ved der reperbahn, st. Pauli hvor Helene sang to numre som skulle støtte den Tyske deltagelse i ESC med “Perfect Life” sunget af Levina med 400.000 tilskuer. Helene havde et Talkshow i Hamborg, hvor man så havde mulighed for at bore i hendes privatliv. Så blev der tid til hendes præsentation af det nye Album  i Kesselhaus i München. For første gang havde Helene været med til stort set alle hendes nye melodier. Germanys Next Top Model skulle selvfølgelig også have Helene til at komme med et supernummer til deres show – Herzbeben. Pokalfinalen i Tyskland mellem Frankfurt & Dortmund gav Helene også et portpouri over hendes nye sange på det kæmpe store stadion i Dortmund. Talk Shows som Meylensteine og Mensch Gottschalk havde også Helene med i deres show. Dancing Stars var også interesseret i at Helene gav et nummer efter deres Finale afgørelse i dans. Helene fik lavet en kopi af sig i Madame Tussaud i Berlin for anden gang, så kunne man jo besøge hende når man havde lyst. 1,2 oder 3 – jubilæumsshow havde også Helene med i deres gætte konkurrance. I øjeblikket er Helene i gang med at planlægge/træne med sit Band og Cirque Soleil i Dortmund til hendes store Tour 2017/2018, ialt 69 koncerter. Herefter følger 12 Stadionkoncerter i 3 lande – og så måske holder Helene en pause ???

Besøgende: 230